loading

The Bright Idea


Creatief bureau Bright vroeg ons een conceptuele video te ontwikkelen die hun bedrijfs­visie en iden­ti­teit op artistieke wijze in beeld brengt. Dit bood ons de mogelijkheid om met grote cre­atie­ve vrij­heid een concept te ontwikkelen en realiseren!

Concept


Als creatief bureau is idee-ontwikkeling de kern van je onder­scheidend vermogen. Bright staat voor fel/licht/helder. We zijn uitgegaan van het traditionele idee-lampje, en hebben een script ge­schre­ven over de ont­wikkeling van The Bright Idea!

Storyboard

Techniek


Voor de realisatie van de Bright video hebben we zeer diverse technieken gebruikt. Van moderne digitale technieken tot meer tra­ditio­nele stop-motion, frame voor frame animaties. Zo is de krijtbord animatie frame voor frame 12 frames per seconden opgenomen. De stengel en blaad­jes van de plant zijn van echt papier gemaakt en frame voor frame uit-gevouwen.

3D


De hoofdrolspeler van de video is de Bright lamp. Na deze in krijt te hebben ge­├»ntro­duceerd neemt een 3D versie van de lamp het over.

3D bood ons de moge­lijk­heid om de lamp in de gekste bochten te wringen.

Van Begin tot Eind


Wat het ontwikkelen van de Bright video voornamelijk enorm bijzonder maakt was de open briefing en het vertrouwen van de klant. Dit maak­te het voor ons mogelijk helemaal los te kunnen met gemixte technieken en gaf ons de ruimte om tijdens het proces te experimenteren.